Ime mjesta sa 92 slova bez greške (VIDEO)
Foto: Screenshot

Bez zamuckivanja

Ime mjesta sa 92 slova bez greške (VIDEO)

Meteorološkinja sa Novog Zelanda zasjenila je kolegu iz Velike Britanije, tečno izgovorivši ime grada koji ima čak 92 slova.

Britanski meteorolog Lijam Daton nedavno je na britanskom programu „Channel 4“ bez zamuckivanja izgovorio Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, ime gradića koji sa svojih 58 slova nosi najduži naziv u Evropi.

Kao da to nije bilo dovoljno impresivno, izazov je prihvatila Rene Rajt sa "News Zealand TV-a", koja je uspješno izgovorila 
Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, najduži naziv nekog mjesta na svijetu uopšte.

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu ima čak 92 slova u imenu, ali meteorološkinju sa Novog Zelanda to nije ni najmanje omelo u ispravnom izgovoru.

(Index.hr)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.