Slovenija ubjedljivo pobijedila Makedoniju

Eurobasket

Slovenija ubjedljivo pobijedila Makedoniju

Slovenski navijači proslavili su još jednu pobjedu slovenske košarkaške reprezentacije u Zagrebu, ovaj put pobijedili su Makedoniju rezultatom 62:51 u utakmici u kojoj su cijelo vrijeme vodili, piše Anadolija.

Vođstvo su Slovenci preuzeli na samom početku utakmice te su u prvom poluvremenu vodili sa 31:24.

Makedonci do kraja igre nisu ni jednom uspjeli da pređu u vođstvo ili ozbiljnije smanjiti razliku i ugroziti sigurne Slovence te su upisali treći poraz u prvom dijelu takmičenja Eurobasketa u Zagrebu.

Najbolji strijelac utakmice sa 20 postignutih koševa bio je slovenski reprezentativac Zoran Dragić.

Brojčano najveća publika na prvom dijelu Eurobasket takmičenja u Zagrebu uz domaću Hrvatsku, svakako je bila slovenska koja je bučno i s veseljem popratila pobjedu svojih "svijetlozelenih."

Slovenija je izgubila utakmice protiv Hrvatske i Grčke, a pobijedila je Gruziju i danas Makedoniju. Makedonci su gubili od Slovenije, Gruzije i Hrvatske, a pobjedu su zabilježili samo protiv Nizozemaca.

Danas u Zagrebačkoj Areni u 18 sati Hrvatska igra protiv Gruzije, a od 21 sat igraju Nizozemska i Grčka.

Danas se završava prvi dio takmičenja  Eurobasket koji se uz Hrvatsku igra u Njemačkoj, Francuskoj i Latviji, a ostatak utakmica će se igrati u francuskom Lilleu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.