Finska deklasirala BIH
Foto: Eurobasket2015

Eurobasket 2015

Finska deklasirala BIH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirana je od Finske rezultatom 59:88 (12:19, 15:22, 15:31, 17:16) u susretu četvrtog kola grupe “A” Eurobasketa 2015.

Od samo starta utakmice Finska je dominirala. Povela je sa 5:0 i od tada prednost konstantno povećavala. Samo u uvodnih nekoliko minuta druge četvrtine bh. košarkaši su bili bolji  te prišli na zaostatak od dva poena (19:21). Ipak, Finci su opet uspostavili svoj ritam igre, pa su na odmor otišli sa velikih 14 poena razlike (41:27), prenosi Anadolija.

U drugom poluvremenu ista slika na parketu dvorane u Monpeljeu. Finci su punili bh. koš sa svih strana, dok izabranici Duška Ivanovića nisu imali rješenje u napadu. Prednost Finske rasla je iz minuta u minut do najvećih 33 razlike u posljednjem minutu (88:55).

Na kraju poraz bh. tima od 29 razlike (59:88), ali su mu i dalje ostale teoretske šanse za plasman u drugi krug. No, to će zavisiti od rezultata ostalih utakmica, a ne samo ishoda duela BiH – Rusija, koji je na programu sjutra u 17.30 sati.

Finsku je do pobjede predvodio Jamar Wilson sa 16 poena, dok je Petteri Koponen ubacio 14. U bh. reprezentaciji donekle su se izdvojili Draško Albijanić sa 14 i Elmedin Kikanović sa 13 koševa. Večeras se u grupi “A” igraju preostala dva susreta u kojima se sastaju Poljska – Izrael (17:30 sati) i Rusija – Francuska (21).

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.