Grčka u Zagrebu slavila protiv Slovenije
Foto: eurobasket2015.org

EUROBASKET 2015

Grčka u Zagrebu slavila protiv Slovenije

U četvrtom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2015 reprezentacija Grčke pobijedila je Slovence rezultatom 83:72.

Grci su poveli i u prvoj četvrtini ostvarili razliku od šest koševa, a na poluvremenu su je povećali na petnaest koševa. Poluvrijeme je završeno rezultatom 46:31, što nije donosilo previše nadu u pobjedu za izabranike pod vođstvom Jurija Zdovca.

U drugom poluvremenu Grci niti jednom nisu izgubili vođstvo, tako da su utakmicu na kraju završili pobjedom 83:72, prenosi Anadolija.

Grk Vasilis Spanoulis u prvom poluvremenu je bio najbolji strijelac utakmice sa 13 postignutih koševa, a najbolji strijelac utakmice bio je Slovenac Jaka Blažić sa 27 postignutih koševa.

Uprkos snažnoj podršci slovenske publike, slovenski košarkaši nisu uspjeli nadigrati dvostrukog evropskog prvaka.

Prema mnogim analitičarima, Grci su jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju na ovom Eurobasketu.

Grčka je od početka šampionata u Zagrebu pobijedila Sloveniju, Makedoniju, Hrvatsku i Gruziju.

Slovenija je u kvalifikacijama, uz poraz od Grka, već izgubila jednu utakmicu protiv Hrvatske, a pobijedila je Gruziju i Holandiju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.