ČUDO U PEKINGU: Kinezi prvi put vidjeli vedro plavo nebo poslije mnogo godina
Foto: Tviter/Chenoe Hart

Smog nestao

ČUDO U PEKINGU: Kinezi prvi put vidjeli vedro plavo nebo poslije mnogo godina

Kina je jedna od najzagađenijih zemalja svijeta i rijetko kad mogu da uživaju u ovakvim prizorima

Kina već godinama muči muku sa zagađenjem i smogom. Krajem avgusta Peking je preduzeo posebne mjere koje pokušavaju da smanje zagađenje koje dolazi od fabrika i automobila. Nedavno se održala velika vojna parada i vlasti su željele da sve bude u najboljem redu, uključujući i nebo.

Embedded image permalink

Vozači nisu smjeli svakog dana da voze svoje automobile. Kineske vlasti su objavile da je već poslije nekoliko dana uočeno bitno poboljšanje, a indeks zagađenosti vazduha se značajno smanjio.

I dogodilo se ono što se Kinezima rijetko dešava - mogli su da vide lijepo plavo nebo bez trunke smoga.

Foto: Profimedia

Kurir

 

 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.