Srbija  pobijedila Tursku
Foto: Starsportt

Raduljica najefikasniji igrač

Srbija pobijedila Tursku

Pretposljednje kolo Eurobasketa u grupi „B“ danas su otvorile reprezentacije Srbije i Turske, a izabranici Aleksandra Đorđevića su slavili pobjedu i još jednom pokazali da su ozbiljni pretendenti za titulu prvaka Starog kontinenta

Srbija je svoju dominaciju na terenu pokazala već u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 30:14 u njenu korist. U drugom periodu Turci su zaigrali nešto agresivnije, ali i tih deset minuta Srbija rješava sa 23:21 u svoju korist.

Turska je u drugo poluvrijeme ušla sa željom da smanje prednost Srbije i na kraju treće četvrtine rezultat je bio 71:59, što je donekle najavljivalo neizvjesnu završnicu meča. Međutim, srpski košarkaši su zaigrali odlučnije u završnici i vratili prednost koju su imali i na kraju prvog poluvremena.

Konačan rezultat utakmice je bio 91:72. Najefikasniji igrač meča bio je srpski centar Miroslav Raduljica sa postignutih 20 poena. U redovima Turske najbolji je bio Ali Muhammed sa 16 poena. Danas se igraju i preostale dvije utakmice četvrtog kola u ovoj grupi, a domaća Njemačka sastaje se sa Italijom, Španija protiv Islanda.

U grupi „B“ vodi Srbija koja je zabilježila maksimalan učinak iz dosadašnje četiri utakmice. Turska je ostvarila polovičan uspjeh sa dvije pobjede i dva poraza. Island je već otpisan sa tri poraza i isto toliko utakmica. Zanimljivo će biti do kraja pratiti borbu između Turske, Italije, Njemačke i Španije za prolazak u drugu rundu takmičenja, a mjesta ima za tri ekipe.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.