KS Srbije neće reagovati na Mirotićevo cijepanje zastave
Mirotić cijepa zastavu Srbije/Foto:printscreen

Prihvatili izvinjenje

KS Srbije neće reagovati na Mirotićevo cijepanje zastave

Košarkaški savez Srbije oglasio se saopštenjem u kojem naglašava da neće reagovati na cijepanje srpske zastave od strane Nikole Mirotića, reprezentativca Španije nakon utakmice Eurobasketa 2015 sa Italijom.

“Cijepanje srpske zastave je neprihvatljiv čin bez obzira ko ga je i u kakvoj situaciji napravio. Na osnovu snimka smatramo da Mirotić nije vidio da je u pitanju srpska zastava i da realno nije bio svjestan šta je učinio. Njegovo objašnjenje i izvinjenje djeluje iskreno. Zbog toga Košarkaški savez Srbije neće dalje reagovati na ovaj događaj. Svu energiju usmjerićemo na utakmice koje naše momke čekaju do ispunjenja cilja, a to je osvajanje medalje na Eurobasketu i plasman na Olimpijske igre”, saopšteno je iz KSS.

Rođeni Podgoričanin, koji nosi dres Španije, poslije poraza (98:105) njegove selekcije od Italije u trećem kolu grupe “B” Evropskog prvenstva zgrabio je zastavu Srbije koju su navijači spustili ispred njega i pocijepao je. Mirotić je nakon toga objavio javno izvinjenje na twitteru, a kasnije i pred predstavnicima srpskih medija u Berlinu, koji je domaćin grupe “B”

“Poštujem sve države i narode, a pogotovo Srbiju koju i volim. Imam rođake i kumove u Srbiji, izvinio sam se i pojedinim srpskim košarkaškima koje sam vidio danas. Zaista mi je žao”, rekao je Mirotić.