Ovo je 10 najsrećnijih država svijeta (FOTO)
Landmannalaugar, Island

Čarobna mjesta

Ovo je 10 najsrećnijih država svijeta (FOTO)

Svake godine, UN objavljuje listu najsrećnijih država na svijetu, koju sastavljaju vodeći stručnjaci iz ekonomije, psihologije, zdravlja i politike. Ovo je lista 10 najsrećnijih država, a mi smo se potrudili da izdvojimo po jedno čarobno mjesto iz svake od tih država.

Švajcarska

lucern

Lucern, Švajcarska

 

Posjetite Lucern krajem zime za vrijeme održavanja karnevala, kada se u ovom gradu odvijaju razni koncerti, izložbe fenjera, parade i mnogi drugi oblici zabave.

Island

Smješten u planinama Islanda nalazi se Landmannalaugar koji je najpoznatiji po svojim pješačkim i biciklističkim stazama.

Danska

aarhus

Aarhus, Danska

 

Uz činjenicu da se nalazi u jednoj od najsrećnijih država na svijetu, Aarhus se vrlo često nađe i na spisku najsrećnijih svjetskih gradova. Ovo je ujedno i jako mlad grad, barem što se tiče populacije, a studenti čine čak 13 odsto stanovnika.

Norveška

Šetnja do litice Pulpit traje najmanje dva sata, zavisno od vaše brzine, ali jednom kada stignete do vrha pogled je neopisiv, a sreća nemjerljiva.

Kanada

nahanni

Nahanni, Kanada

 

Četiri kanjona tvore korito rijeke u kanadskom nacionalnom parku Nahanni. Cjelodnevni izlet kajacima i rafting najomiljenije su aktivnosti turista.

Finska

Nacionalni park Riisitunturi, smješten u blizini Posia u južnoj Finskoj, izgleda kao šuma djeda mrazeva. Teren zna da bude izrazito težak, a zime grube pa je najbolje da ovo iskustvo ostavite za zimske tipove.

Holandija

delft13

Delft, Holandija

 

Južno od Haga nalazi se istorijski gradić Delft poznat po svojim kanalima i istorijskim zgradama od kojih je najpoznatija gradska vijećnica.

Švedska

Morski grad Marstrand najpoznatiji je po Carlstenu, tvrđavi iz 17. vijeka. Ujedno je i popularna destinacija za jedriličare i domaćin popularnom Match Cup Sweden, događaju koji privlači jedriličare iz svih dijelova svijeta.

Novi Zeland

tongariro

Tongariro, Novi Zeland

 

Tongariro je najstariji nacionalni park na Novom Zelandu i četvrti nacionalni park po starosti na svijetu. Nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine sa čak tri aktivna vulkana.

Australija

Uluru se nalazi u sjevernom dijelu centralne Australije i isto tako na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Kako dan prolazi tako izgleda kao da ova krečnjačka formacija mijenja boju, posebno u vrijeme zalaska sunca.

Punkufer.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.