Hrvatska u Zagrebu pobijedila Sloveniju rezultatom 80:73

EUROBASKET 2015

Hrvatska u Zagrebu pobijedila Sloveniju rezultatom 80:73

Prvu utakmicu hrvatske košarkake reprezentacije protiv Slovenije u sklopu Eurobasketa 2015 koje se održava u četiri evropske zemlje Hrvatska je pobijedila rezultatom 80:73.

Slovenci su počeli sa vođstvom od prve minute utakmice, pri čemu se izabranici Velimira Perasovića nije dobro snašla. No, u drugoj četvrtini, reprezentacija Hrvatske uspjela je brzom igrom i dodavanjima nadigrati Slovence i na odmor u poluvremenu otići sa šest koševa razlike, sa rezultatom 44:38, prenosi Anadolija.

Razliku koja je ponekad presezala deset bodova, domaći košarkaši su uspjeli zadržati u većem dijelu drugog poluvremena, tako da je rezultat na kraju treće četvrtine bio 65:54.

Najbolji strijelac utakmice bio je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon sa 20 postignutih koševa.

Sloveniju je došao bodriti velik broj navijača koji su, iako brojčano slabiji, često nadglasavali hrvatske navijače u kockastim dresovima.

Na tribinama se pojavila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Zoran Milanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, bivši rukometaš Ivano Balić, ministar sporta Vedran Mornar i brojni drugi zvaničnici,.

Slovenija sjutra u Zagrebu igra drugu prvenstvenu utakmicu protiv Gruzije, a Hrvatska će u zadnjem terminu šampionata odigrati protiv Grčke.

Eurobasket 2015 igra se do 20. septembra u četiri evropske zemlje: u Hrvatskoj, Njemačkoj, Letoniji i Francuskoj.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.