Građani odlično prihvatili hrabru i odgovornu ponudu DF-a

Ugovor o novom početku

Građani odlično prihvatili hrabru i odgovornu ponudu DF-a

Ponuda Demokratskog fronta (DF) građanima o novim početku smjela je, odgovorna i korisna, posebno u vrijeme kada opozicione partije, nevladine organizacije (NVO) i analitičari kažu da promjena na bolje ne može biti, ocijenjeno je iz Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI).

DF je predložio građanima Ugovor o novom početku jer je, kako je saopšteno iz tog političkog saveza, zadatak prve demokratske Vlade da sanira posljedice vladavine vladajućeg režima.

„Ponuda DF „za novi početak“, je smjela, odgovorna i korisna. Posebno u ovo vrijeme kada sve opozicione partije, NVO organizacije, slobodni analitičari, pa i čelnik SDP-a,kažu da bilo kakvih promjena na bolje ne može u Crnoj Gori niti fer i slobodnih izbora bez smjene ove vlasti“, navodi se u saopštenju PUPI-ja.

Predsjednik te partije, Vojo Vuletić, smatra da samo pojedini "iz posluge" premijera Mila Đukanovića i njegovog režima, a nalaze se pro forme u redovima opozicije, osporavaju ono što se ne može osporiti.

Prema riječima Vuletića, raduje što ogroman broj penzionera vidi u ponudi DF nešto što do sada niko od partija na političkoj sceni Crne Gore nije ponudio i krenuo u kreiranje nove socijalne i demokratske politike za opšte dobro svih gradjana Crne Gore.

On je dodao da u PUPI-ju smatraju da bi to što DPS režim daje gladnim i poniženim penzionerima po 30 EUR pomoći, bilo smiješno da nije tužno.

„Ili čineći uslugu otkupljivačima jagnjadi, preko penzionera plasiraju deset do 15 hiljada jagnjadi, i to sve što čine u smislu pomoći, upravo čine na teret penzija koje silom zakidajući, obezbjeđuju ta sredstva i još mnogo više za potrebe samog DPS-a“, ocijenio je Vuletić, prenosi RTCG.

PUPI, kako je dodao, podržava predložene mjere DF i vidi da na tom kursu istrajavanja penzioneri mogu imati nadu za svoj bitno povoljniji položaj, što će se urediti mjerama nove socijalne politike.

„Oni koji ne podržavaju procese promjena, zasigurno se zalažu za status kvo, očigledno su dio posluge Mila Đukanovića i privilegija koje iz toga dobijaju ili žele da ih dobiju“, poručio je Vuletić.

On je kazao da one koji su se oglasili protiv navedenih mjera ne želi da pominje, dodajući da se to posebno odnosi na one koji primaju visoke neustavne, privilegovane penzije ničim zaslužene.

„PUPI traži od tih „pametara“ da ponude narodu nešto svoje, jer znamo da režim ne može ništa novo da ponudi, a ne da se stavljaju na stranu režima koji je potpuno istrošen,ogrezao u kriminalu i lopovluku, pa umjesto da stvara uslove za izvlačenje države iz socijalno ekonomske bijede i otvori demokratske procese preko prelazne vlade, oni su u stanje zaprloženosti i traženja načina kako da sačuvaju blago opljačkano od naroda i države“, naveo je Vuletić.

Prema njegovim riječima, pezioneri i većina građana dobro procjenjuju stanje u državii i ko je uz njih.

„Vrijeme je za hrabre i odvažne koji teže opštem dobru naroda. PUPI je na toj strani sa svim subjektima DF-a“, zaključio je Vuletić.

Nova srpska demokratija: Ugovor Fronta građani odlicno primili

Ugovor o novom početku, koji je ponudio Demokratski front, naišao je na odličan prijem kod građana Crne Gore, saopštili su iz Nove srpske demokratije, navodeći da onaj koji se protivi predlogu DF-a, ne misli dobro ni građanima ni državi.

“Ugovor o novom početku, koji je ponudio Demokratski front, naišao je na odličan prijem kod građana Crne Gore. Naš predlog je realan i utemeljen i predstavlja nužno saniranje štete koju je u proteklih skoro trideset godina izazvao crnogorski režim”, saopšteno je iz Nove.

Portparol te stranke, Jovan Vučurović, kazao je da je aktuelna vlast opljačkala državu, uništila njenu privredu i ekonomiju, dok je sa druge strane preko devedeset odsto onih koji žive u teškoj situaciji, suočeni sa siromaštvom.

Kako je kazao, DF je zato ponudio Ugovor koji će građane izvući iz gotovo bezizlaznog položaja, dodajući da je potpuno očekivano ta inicijativa naišla na panične i neartikulisane reakcije režima.

“Posebno su interesantni likovi koji u ime režima napadaju ugovor između građana i DF-a, i bilo bi zaista zanimljivo da se jedna nauka pozabavi profilima pojedinih političara i analitičara koji se protive predlozima koji pomažu građanima da se izvuku iz očajne pozicije”, dodao je Vučurović.

On smatra da je gotovo nevjerovatno da nekom smetaju prijedlozi koji garantuju bolji i sigurniji život.

Prema riječima portparola NOVE, Demokratski front ne pogađaju saopštenja "plaćenih analitičara, kao ni nesuvisle priče iz DPS-a, a naročito od onih iz te partije koji su ,,zvijezde’’ afere Snimak”.

“Kada takvi napadaju DF i našu incijativu onda znamo da smo na pravom putu. Onaj koji se protivi predlogu DF-a, taj ne misli dobro ni građanima ni državi, i iz nekih razloga želi da produži agoniju u kojoj se nalazi Crna Gora”, rekao je Vučurović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.