Koga to sada Ukrajina moli za gas?
ilustracija

Pregovori

Koga to sada Ukrajina moli za gas?

Ministarka finansija Ukrajine Natalija Jareško apelovala je na ministarstva finansije grupe G7 da pomognu toj zemlji u kupovini ruskog gasa za zimu.

To je rekao izvor upoznat sa tokom pregovora.

Na marginama dvodnevnog sastanka ministara finansija i guvernera centralnih banaka grupe 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G20) u Ankari održan je i sastanak ministara G7 na koji je bila pozvana i ukrajinska ministarka finansija.

"Održan je sastanak ’Grupe sedam‘. Jareškova je apelovala na ministre finansije da njihove države pomognu Ukrajini u kupovini ruskog gasa za zimu“, rekao je izvor i dodao da nikakve odluke povodom toga nijesu donijete. 

Kako prenosi B92, ivor je takođe prokomentarisao o kojoj količini gasa je riječ. 

On je objasnio da je Ukrajini za period jesen-zima neophodno oko 19 milijardi kubnih metara gasa, a da su njene rezerve 24. avgusta iznosile 14 milijardi kubnih metara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.