Bugarske vlasti podigle optužnice zbog smrti 71 izbeglice
foto: Beta/AP

Višestruko ubistvo

Bugarske vlasti podigle optužnice zbog smrti 71 izbeglice

Bugarske vlasti saopštile su da su podigle optužnicu protiv trojice muškaraca koji se povezuju sa smrću 71 izbeglice.

Podsjetimo, kamion s tijelima pronađen je 27. avgusta na putu koji vodi od mađarske granice prema Beču, a ostavljen je tamo 24 sata ranije.

Među žrtvama tragedije su novorođenče i još troje djece.

Kako se navodi u saopštenju, trojica muškaraca optužena su, zbog tog događaja, za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi. Jedan od njih, Cvetan Cvetanov uhapšen je u ponedeljak u Bugarskoj i vjeruje se da je on upravljao kamionom.

Druga dvojica optuženih Metodi Georgijev i Kasim Hasan Saleh uhapšeni su prošle nedelje u Mađarskoj zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima, te ih austrijska policija ispituje zbog sumnje da su počinili višestruko ubistvo.

Bugarski sud će u ponedeljak odlučiti da li će Cvetanova izručiti Austriji.

Među žrtvama je bilo Sirijaca, Iračana i Avganistanaca, ali tijela još nijesu identifikovana, iako je policija kontaktirala osobe koje tvrde da su njihovi rođaci.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.