Crnu Goru do kraja avgusta posjetilo 1,4 miliona turista

Podaci NTO

Crnu Goru do kraja avgusta posjetilo 1,4 miliona turista

Prema, podacima, koji još uvijek nijesu konačni, Crnu Goru je do kraja avgusta posjetilo 1,4 miliona turista, koji su ostvarili oko devet miliona noćenja, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić.

Uprkos bojazni i neizvjesnostima, koje su bile prisutne na početku ljetnje turističke sezone, zbog ekonomskih i političkih dešavanja u Evropi, turistički poslenici sada već sa mnogo optimizma svode bilans, kazala je Radak Kukavičić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

On kaže da su rezultati uveliko premašili najave, i dodaje da je moguće  da ova sezona bude rekordna.

Zvanična statistika kaže da je turista u prvih sedam mjeseci više 21 odsto, a broj noćenja je veći 28 odsto u odnosu na godinu ranije.

"Na osnovu podataka koje NTO ima evidentno je da smo i u avgustu imali dvocifrene stope rasta, koje su se kretale od 15 do 18 odsto. Prema našim prognozama, a evo da sačekamo i statistiku, mi očekujemo da će podaci pokazati, da je do kraja avgusta Crnu Goru posjetilo 1,4 miliona turista i da je realizovano oko devet miliona noćenja", saopštila je Radak Kukavičić.

Ona kaže i da je u prvoj nedjelji septembra Crnu Goru posjetilo oko 56.000 turista.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.