Komunistima smeta što LGBT populacija ravnja sebe sa narodnim herojima
Foto:onogost.me

Održan protest u Nikšiću

Komunistima smeta što LGBT populacija ravnja sebe sa narodnim herojima

Pod sloganom „Tuđe nećemo, svoje ne damo“, nikšićki komunisti protestnom šetnjom od svojih prostorija, na Trgu Slobode, do zgrade opštine Nikšić poručili su još jednom organizatorima nikšićkog prajda, da neće dozvoliti da održe paradu ponosa sa istaknutom petokrakom i parolom „Stop fašizmu, sloboda narodu“.

„Njihova parada nam kao parada ne smeta, ali nam smeta, itekako, licemjerstvo i odvažnost ove populacije da sebe ravnaju sa narodnim herojima i borcima palim u borbi protiv fašizma. Nazivaju sebe levičarima i antifašistima, a bore se za ostavarivanje programa pseudo levice, poništavajući prirodne zakone“, nagalasio je Stanišić i zahvalio okupljenima na podršciza  odbranu antifašističkih simbola od zloupotreba, piše portal Onogošt.

Stevan Milivojević, direktor LGBT Foruma Progres, pojavio se danas na protestu sa namjerom da čuje sadžaj skupa i pokuša naći zajednički jezik sa komunistima, odnosno da nađu kompromis koji bi odgovarao svima. No, kako je rekako, sve što je čuo bila je čista homofobija.

„Da je poenta skupa bio samo probelm  simbola i njegova upotreba bila, ja sam prvi koji bi ponudio kompromisno rješenje gospodinu Stanišiću i odustao od samih simbola. Međutim, vrlo je jasno iz govora koji smo čuli da se LGBT osobe nazivaju neprirodnim i da se podsmijava sa mogućnošću da se istopolni parovi nekad možda poljube u centru ili uhvate za ruku. Meni je vrlo jasno da je posrijedi jedan vrlo jasan oblik homofobije. Zato mi je žao što ne možemo naći kompromis. Mi nećemo odustati od simbola“, poručio je Milivojević.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.