Albanija: U oružanom sukobu uhapšen poslanik
ilustracija

Povrijeđeno sedam osoba

Albanija: U oružanom sukobu uhapšen poslanik

U Albaniji, u gradu Lac, nekoliko osoba je povrijeđeno u oružanom sukobu, u kojem je učestvovao i poslanik Armando Prenga. Nakon oružanog sukoba policija je privela poslanika Armanda Prenga.

 Prema informacijama dobijenim od albanske policije u sukobu je povrijeđeno sedam osoba: Gazmir Jushi (29); Eduart Prenga (37), Nikoll Cali (53), Gjoke Cali (57), Gjergj Cali (55), Françesk Cali (30) i Tom Cali (66), javila je Anadolija.

 Sukob se dogodio u ranim jutarnjim satima u subotu kada je uhapšen i poslanik Socijalističke partije u Albaniji pod sumljnom da je učestvovao u njemu.

 Albanska policija je razgovarala sa svjedocima događaja i započela istragu.

Više informacija se očekuje u toku dana.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.