Vrhovni komandant NATO-a za Evropu posjetio Kosovo
Priština

Priština

Vrhovni komandant NATO-a za Evropu posjetio Kosovo

Vrhovni komandant savezničkih snaga za Evropu (SACEUR), general Filip M. Bridlov posjetio je Glavni štab KFOR-a u Prištini, gdje se sastao sa komandantom KFOR-a general-majorom Guljelmom Luiđi Miljetom.

General Bridlov je izviješten o najnovijim dešavanjima i tekućoj bezbjednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu i u regionu Zapadnog Balkana, sapšteno je iz KFOR-a, prenosi Anadolija.

Bridlov je pozdravio vojnike KFOR-a i istakao značaj KFOR-a u delikatnom i složenom kontekstu Balkana i potrebe da se nastavi sa ostvarivanjem misije, promovišući napredak i dijalog u regionu.

Tokom dvodnevne posete general Breedlove, u pratnji komandanta KFOR-a, imao je sastanak sa "ambasadorima Kvinte", ambasadorima Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Država na Kosovu. On se, takođe, sastao sa nekoliko predstavnika međunarodne zajednice: Specijalnim predstavnikom EU, specijalnim predstavnikom Generalnog sekretara pri UNMIK-u, šefom Misije OEBS-a i predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Ja sam posle ovih angažovanja danas veoma uvjeren da su svi naši muškarci i žene u KFOR-u, EULEKS-u i drugim međunarodnim grupama, u potpunosti posvećeni nastavku napretka i mnogim diplomatskim poboljšanjima koja su ovdje postignuta", rekao je general Bridlov.

On je naglasio da "poslednji sporazumi postignuti između Prištine i Beograda, uz posredovanje Evropske unije i uz napore KFOR-a, potvrđuju važnost dijaloga kao ključnog faktora uspjeha.

Pri završetku svoje posjete general Bridlov je posjetio jedinice KFOR-a stacionirane u kampu Sparta i obišao je manastir Visoki Dečani gdje se sastao sa igumanom pravoslavnog manastira Dečani, ocem Savom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.