Nova hit frizura koja uljepšava svako lice
Foto: Shutterstock

Promjena koju ćete obožavati

Nova hit frizura koja uljepšava svako lice

Boja kose, baš kao i frizura i raspored pramenova mogu promč.eniti naš imidž, ali i izgled lica.

Zavisno o rasporedu svjetlijih i tamnijih pramenova, mogu se naglasiti određeni dijelovi lica te dobiti mladenački izgled.
Na ovoj filozofiji bazira se i "konturisanje kose".

Zagovornik ovakvog bojanja kose je Nick Penna, vlasnik jednog poznatog salona u Bostonu.

"Osvjetljavanje i bacanje sjene na određene dijelove kose može dovesti do iluzije različitog izgleda lica, zavisno o tome šta želite naglasiti. Ako smatrate da je to slično konturisanju lica, u pravu ste. Baš poput te tehnike šminkanja, svjetlije nijanse tu su za naglašavanje, a tamnije za prikrivanje."

Na primjer, ako neko ima duguljasto lice, svjetliji pramenovi uz sam rub lica mogu dati dojam širine, žene sa jakom vilicom trebale bi imati svjetlije pramenove uz tjeme, a tamnije uz vilicu, za visoko čelo idealni su ombre pramenovi koji bacaju fokus na donji dio lica...Za široko lice, dobro je da su unutrašnji slojevi tamniji.

Naravno, za izvođenje ovakvog konturisanja potreban je stručan frizer.

Izvor: Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.