Oko 100 Diorovih haljina uskoro na aukciji
Foto: Fonet/AP

Iz doba Ferea i Galijana

Oko 100 Diorovih haljina uskoro na aukciji

Oko 100 haljina, cipela i modnih detalja s potpisom kuće "Kristijan Dior" u vlasništvu francuskog kreatora Aleksisa Mabija, biće na aukcijskoj prodaji 9. oktobra u Lionu, saopštila je večeras aukcijska kuća Ivoar.

Procjenjuje se da cijela kolekcija vrijedi između 100.000 i 200.000 eura. Na prodaji su kreacije visoke mode Đanfranka Ferea, umjetničkog direktora kuće "Dior" od 1989. do 1996. godine, kao i modeli njegovog nasljednika Džona Galijana.

Najskuplja je Fereova haljina s posebnim vezom namijenjena kolekciji jesen/zime 1995. godine. Očekuje se da će biti prodata za 5.000 do 6.000 eura.

Među modnim detaljima, biće predstavljeni šeširi, tašne i perike. Cijene će se kretati od 150 do 600 eura.

Mabij, koji je radio s Galijanom, otvorio je svoju modnu kuću 2005. godine, a 2012. godine je ta kuća dobila etiketu visoke mode.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.