Kotoranin uhapšen zbog sumnje da je lažno prijavio bombu

U diskoteci Maksimus

Kotoranin uhapšen zbog sumnje da je lažno prijavio bombu

Kotorska policija uhapsila je sugrađanina S.R. (23) zbog sumnje da je lažno prijavio da je u diskoteci Maksimus u tom gradu postavljena bomba, a tri osobe osumnjičene su da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi u saopštenju, policija je, preduzimajući intenzivne radnje i mjere, identifikovala i uhapsila S.R, zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje, prenosi RTCG pozivajući se na Minu.

„Policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je S.R. 13. avgusta oko 23 sata i 30 minuta, sa mobilnog telefona, koristeći inostranu SIM karticu, pozvao Dežurnu službu Odeljenja bezbjednosti (OB) Kotor i prijavio da je u diskoteci Maksimus u Kotoru postavljena bomba koja će eksplodirati“, pojašnjava se u saopštenju.

Kako se navodi, policijski službenici upućeni su odmah na lice mjesta, a diskoteka je evakuisana. 

Izvršen je i, dodaje se, ATP pregled diskoteke i užeg i šireg lica mjesta kojim je utvrđeno da u diskoteci, kao ni u okolini tog objekta nije postavljena bomba niti druga eksplozivna naprava.

U saopštenju se objašnjava da je kotorska policija, preduzimajući aktivnosti na identifikovanju osobe koja je uputila poziv i lažno prijavila da će u diskoteci eksplodirati bomba, u koordinaciji i po nalogu zamjenika Osnovnog državnog tužioca (ZODT) u Kotoru i po pribavljanju naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u tom gradu, izvršila potrebne analize, kao i druge kriminalističko – tehničke i operativne mjere i radnje.

„Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja osumnjičenog S.R. od kojeg su oduzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela“, kaže se saopštenju.

Kako se objašnjava, osumnjičeni je uhapšen juče i uz krivičnu prijavu priveden ZODT u Kotoru, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. 

U saopštenju se navodi da je kotorska policija, osim ovog događaja, prethodnih nekoliko dana kod tri osobe pronašla i oduzela dvije puške, pištolj, četiri okvira od kojih su dva za automatsku pušku i oko 100 komada municije. 

„Službenici ovog OB-a su 1. septembra izvršili pretrese stanova i drugih lokacija i kod V.P (44) iz Kotora pronašli i oduzeli dva okvira za automatsku pušku, 46 komada municije i dvije čaure cal. 7,62mm“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je istog dana prilikom kontrole pmv marke „Audi“ kod V.B (21) iz Herceg Novog koji je upravljao tim autom, pronašla pištolj marke „Glock“ sa dva okvira.

Iz Uprave policije saopšteno je da su o događajima upoznati nadležni tužioci i da su ove dvije osobe uhapšene, zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

„Dan ranije, pretresom stana J.Ž (36) iz Kotora, koji je uslijedio nakon prijave nasilja u porodici, pronađene su i oduzete dvije puške – jedna lovačka za koju ova osoba posjeduje oružani list i jedna puška nepoznate marke koju je ova osoba imala u ilegalnom posjedu, kao i 44 patrona lovačke municije“, kaže se u saopštenju.

Kako su pojasnili iz Uprave policije, ZODT u Kotoru se izjasnio da se protiv J.Ž podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnova sumnje da je počinio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Kako su dodali, kotorska policija je, osim toga, radi provjera, oduzela i dva putnička motorna vozila, i to jedno od već pomenutog V.B, marke „Audi“, a drugo od G.B. (26) marke „BMW“.

U saopštenju se podsjeća da je na području djelovanja OB Kotor od početka godine registrovano 135 krivičnih djela, što, kako se navodi, predstavlja smanjenje za 24 krivična djela ili 15,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine kada je registrovano 159 krivičnih djela. 

Nadležnim tužiocima podnijete su, kako je saopšteno, 124 krivične prijave, odnosno 20 odsto manje u odnosu na uporedni period. 

„Krivičnim prijavama je nadležnim tužiocima procesuirano 122 osobe ili 6,5 odsto manje u odnosu na isti period 2014. godine. Od ukupnog broja krivičnih djela (135), njih 60 je bilo po nepoznatom izvršiocu od kojih je rasvijetljeno i procesuirano 37, što znači da procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po NN u navedenom periodu iznosi 61.67 odsto“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.