Ostvaren značajan napredak na polju vladavine prava i evroatlantskih integracija
Pažin - Klemenčić

Pažin -Klemenčić

Ostvaren značajan napredak na polju vladavine prava i evroatlantskih integracija

Crna Gora je ostvarila značajan napredak na polju vladavine prava i evroatlantskih integracija, kazao je ministar pravde Slovenije Goran Klemenčič, izrazivši spremnost za pomoć i podršku našoj državi i u nastavku reformskog procesa.

Ministar pravde Zoran Pažin boravio je danas u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji, na poziv slovenačkog kolege Gorana Klemenčića.

"Republika Slovenija, kao snažan partner u oblasti sprovođenja antikorupcijske politike, nastaviće i dalje da podržava crnogorske institucije u postupku implementacije nedavno donijetih propisa”,  istakao je Klemenčić.

Iz Ministarstva pravde saopšteno je da je posjeta Pažina Sloveniji bila prilika za razmjenu iskustva u pogledu normativnih rješenja i institucionalnih mehanizama za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. 

"Oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalom predstavlja najefikasnije oružje u borbi protiv ovih fenomena”, rekao je Pažin.

Tokom boravka u Ljubljani, Pažin se sastao i sa predsjednikom Vrhovnog suda Brankom Maslešom i vrhovnim državnim tužiocem Zvonkom Fišerom, sa kojima je razgovarao o reformama sprovedenim u oblasti pravosuđa, sa naglaskom na promjene organizacionih propisa i formiranje Specijalnog državnog tužilaštva.

Posjeta Ljubljani završena je susretom sa predsjednikom Ustavnog suda Slovenije Miroslavom Mozetičem. 

U razgovoru je konstatovan trend rasta ustavnih žalbi u obje države.

Svim zvaničnim susretima, pored članova crnogorske delegacije koju je predvodio Pažin, prisustvovao je i ambasador Crne Gore u Ljubljani Miomir Mugoša.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.