WhatsApp stigao do 900 miliona aktivnih mjesečnih korisnika
ilustracija

Servis za razmjenu poruka

WhatsApp stigao do 900 miliona aktivnih mjesečnih korisnika

Servis za razmjenu poruka WhatsApp stigao je do gotovo nevjerovatne brojke.

Naime, kako je u upisu na Facebook-u objavio direktor WhatsApp servisa Jan Koum, oni sada imaju 900 miliona korisnika koji su aktivni na mjesečnom nivou. 

WhatsApp je prebacio 800 miliona mesečnih aktivnih korisnika u aprilu, a prošle godine u ovo vrijeme bilo je oko 600 miliona korisnika koji koriste servis svakog mjeseca. Podsjetimo, kompaniju je u februaru prošle godine kupio Facebook za 19 milijardi dolara i od tada blježe konstantni rast. Benchmark prenosi da je Indija ostala najveće uporište za WhatsApp, a slijedi je Brazil.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.