Evo kako da slučajno ne zatvorite sve tabove na Google Chrome-u!
Ilustracija

Sigurno vam se desilo milion puta

Evo kako da slučajno ne zatvorite sve tabove na Google Chrome-u!

Chrome sam po sebi nema mogućnost da prilikom zatvaranja više od jednog taba korisnicima ponudi obavještenje, kao što to ima Mozilla na primjer, ali postoji jedan trik koji će ovaj problem riješiti

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da tokom surfovanja internetom mišem slučajno kliknete na “X” i zatvorite gomilu tabova koje ste imali otvorene u Google Chrome-u.Nažalost, Chrome sam po sebi nema mogućnost da prilikom zatvaranja više od jednog taba korisnicima ponudi obavještenje, kao što to ima Mozilla na primjer, ali postoji jedan trik koji će ovaj problem riješiti.

Sve što je potrebno da uradite jeste da bukvalno otvorite ovaj sajt i da ga držite otvorenim dokle god surfujete internetom. Kada pokušate da zatvorite Chrome, otvoreni sajt će automatski izbaciti obavještenje koje je slično onome kada pokušate da zatvorite pretraživač dok se šalje e-mail putem Gmail-a.

Ovaj sajt preporučuje čak i sam Google, a razlog zbog kog internet gigant ovu opciju nije implementirao u sam pretraživač je taj što želi da Chrome ima što manje pop-up prozora. Najbolje je da gore pomenuti sajt bookmark-ujete kako bi vam uvijek bio pri ruci.

Takođe, ukoliko imate svoj sajt i želite da ubacite ovu opciju, dovoljno je da unesete ovaj kod (script>window.onbeforeunload = function() { return “You are closing all tabs!”; }</script>) u dokument i sačuvate ga kao HTML fajl.

Telegraf.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.