Bijelo Polje: Sinoć otvorene 45. Ratkovićeve večeri poezije
Foto:Radio Bijelo Polje

Tradicija koja se uspješno nastavlja

Bijelo Polje: Sinoć otvorene 45. Ratkovićeve večeri poezije

Pozdravnom riječju Miroljuba Ljupčeta Ratkovića, i obraćanjem prošlogodišnjeg laureata, Dejana Aleksića, sinoć su u Bijelom Polju svečano otvorene 45. Ratkovićeve večeri poezije.

 "Ove večeri utemeljene su 03. septembra, 1970 godine, na dan Ristovog rođenja, posvećene njemu, i Bijelom Polju, uz angažovanje i podršku velikog  broja ondašnjih entuzijasta, a posebno Radivoja Šćekića, tadašnjeg predsjednika Opštine Bijelo Polje. Ratkovićeve večeri poezije postale su tradicija, koja se i danas uspješno nastavlja, a nadam se da će tako biti i u buduće, te da će se zasnivati na osnivačkim principima, bez bilo kakvih odstupanja", kazao je  Ratković.

Prošlogodišni dobitik nagrade Dejan Aleksić istakao je da Bijelo Polje ima status uporišne tačke, a manifestacija "Ratkovićeve večeri poezije" izraz osjećanja pripadnosti jeziku koji baštini smisao. U muzičkom dijelu nastupila je poznata bosanska kantautorka Maja Sar i bend Jesenjin.

U okviru programa 45. RVP u Kući Rista Ratkovića, održano je Pjesničko Veče, predstavili su se pjesnici : Slave Đorđo Dimovski iz Makedonije, Faiz Softić iz Luksemburga, Ivica Prtenjača, iz Hrvatske, te Radoman Čečović, , Mile Stijić, BiH, Miroslav Jovanović, Timotijev- Crna Gora, Faruk Šehić, BiH, Jasmina Topić, iz Srbije i Dubravka Velešević, CG. Sinoć je takođe otvorena  i Internacionalna Izložba 40 autora, pod nazivom " Virski" u Galeriji Centra za kulturu.

Radio Bijelo Polje

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.