U Zagrebu svečano otvoren Eurobasket 2015.

Početak 5. septembra

U Zagrebu svečano otvoren Eurobasket 2015.

Na glavnom zagrebačkom trgu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik FIBA Europe Turgaj Demirel svečano su otvorili Eurobasket 2015 koji će započeti za dva dana u Zagrebu.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istakla je kako sport ima važnu afirmaciju za zemlje koje se u njemu ističu. Kazala je kako su hrvatski košarkaški uspjesi u prošlosti doprinjeli odluci da se upravo Hrvatskoj povjeri suorganizacija ovoga najvećeg takmičenja u košarci na evropskom nivou koje služi kao kvalifikacija za Olimpijske igre, prenosi Anadolija.

Predsjednica Hrvatske je posebno naglasila svjetski značaj Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića čija su imena upisana svijetlim slovima u sam svjetski košarkaški vrh. Zaželjela je dobrodošlicu svima koji će doći u Zagreb te poželjela da svi iz ovoga grada sa sobom ponesu najljepše uspomene.

Turgaj Demirel je istakao kako se ove godine takmičenje Eurobasketa po prvi put održava u četiri zemlje, upravo iz razloga da se košarka što više približi navijačima.

Demirel je svima poželio uspjeh u takmičenju sa nadom da će uspjeti doći do završnice, odnosno finala, koje će se igrati u francuskom Lilu.

Kao visoke zvanice na svečanom otvoranju su učestvovali i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Ivan Šuker, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, izaslanik premijera Hrvatske ministar Vedran Mornar te brojne košarkaške legende koje se okupljenima obratile putem video linka.

Na Trgu Bana Jelačića prodefilovale su zastave sviju zemalja učesnica šampionata, a događaj je završio vatrometom nakon kojeg je nastupio poznati zagrebački sastav Prljavo kazalište.

Takmičenje evropskog prvenstva započeće u Zagrebu 5. septembra, a do 20. septembra utakmice će se igrati u još tri zemlje domaćina, u Francuskoj, Njemačkoj i Letoniji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.