Kamerman srušio Useina Bolta
Foto: BBC screenshot

U želji da ga snimi izbliza

Kamerman srušio Useina Bolta

Olimpijski šampion i svjetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt samo što je osvojio titulu svjetskog prvaka na 200 metara doživio je neočekivani pad, pošto ga je slučajno srušio kamerman u želji da ga snimi izbliza.

Kamerman je vozeći se na jednoj vrsti bicikla prišao Boltu s leđa i kada se Jamajčanin slučajno okrenuo, obojica su pali.

Bolt se spretno podigao i pitao kamermana da li je sve u redu, da bi potom nastavio da slavi titulu.

Slavni Jamajčanin je posle titule na 100 danas osvojo zlato i na 200 metara rezultatom 19,55, što je vodeći rezultat u svijetu ove godine.

 Borba za prvo mjesto u trci na 200 metara, na 15. Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u glavnom gradu Kine, kao što je to bilo i u trci na 100 metara, protekla je između Usain Bolta i Amerikanca Justina Gatlina. Bolt je ipak bio brži, te je sa prolaznim vremenom od 19,55 sekundi zabilježio najbolje ovogodišnje vrijeme.

Bolt je nakon ove trke u svoju kolekciju medalja uvrstio ukupno 10 zlatnih i dvije srebrene medalje, sto ga čini najuspješnijim atletičarom u istoriji svjetskih prvenstava.

Osvajač srebrene medalje Justin Gatlin iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) ostvario je prolazno vrijeme 19,74, dok je atletičar iz Juznoafričke Repbulike Anaso Jobodwana imao prolazno vrijeme 19,87 te mu je pripala bronzana medalja. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.