Na konjima kroz vulkanske doline Kapadokije (FOTO)
Foto: AA

Turska

Na konjima kroz vulkanske doline Kapadokije (FOTO)

Domaćim i stranim turistima koji se žele udaljiti od stresnog života, u Kapadokiji, u centralnoj Turskoj, nudi se mogućnost da kroz vulkanske doline, nastale prije nekoliko miliona godina, i, jašući konje, izbliza vide crkve koje su uklesane u stijenama, piše Anadolija (AA).

Svake godine na hiljade studenata posjete doline Zelve, Pasabagi, Gulludre, Cavusin, Kizilcukur i Gereme. 

Turistima se nude dnevne ture, ali i one nešto kraće, tokom kojih mogu vidjeti zadivljujuće doline nastale vulkanskom erupcijom. 

Obilazak na konjima može biti organizovan u grupama, ali i individualno. Turisti ovu ponudu često nazivaju "nezaboravnom", dok okolnu prirodu i prizore smatraju "lijepim, opuštajućim i korisnim".

Jedan od organizatora tura jahanja Ekrem Ilhan kazao je kako su turisti oduševljeni turama na konjima. On se uzgajanjem konja bavi više od 18 godina i istakao je kako voli to što radi. 

Ilhan je istakao kako su ture na konjima mnogo korisnije za prirodu od onih koje se organizuju motornim vozilima, jer konji ne zagađuju okolinu, a i djeluju opuštajuće na ljude. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.