London dobio novi klub u kom se alkohol
ilustracija

Alcoholic Architecture

London dobio novi klub u kom se alkohol "udiše"

Alcoholic Architecture je novi bar u Londonu u koji korisnici dolaze kako bi udisali alkoholna isparenja – takozvani “koktel koji se udiše”.

U karti pića ovdje možete naći samo napitke koje su stvorili monasi, poput piva iz manastira iz reda Trapista ili Bakfast tonik vina, nastalog u manastiru u blizini Devona, prenosi B92. 

Oblak je sačinjen od jedne jedinice alkohola, prema tri jedinice vode, a u vazduh se ispumpava specijalnim ovlaživačima. 

Alkohol se ovdje apsorbuje preko kože, pluća i očnih jabučica, a dovoljno je snažan da posjetioci mogu popiti upola manje pića, a da osjete isti efekat. 

Postoji i ograničenje – u ovom baru možete provesti samo 50 minuta, kako ne biste pretjerali, jer alkohol ovdje ne ulazi u jetru, nego direktno u krvotok. 

To nije prvi put da se u Londonu pojavi ovakav bar – 2009. postojao je jedan u četvrti Soho, gdje je vazduh bio ispunjen parom džin tonika.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.