Adidas pravi patike po mjeri na licu mjesta

Adidas pravi patike po mjeri na licu mjesta

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas odlučio je da napravi korak dalje kako bi pretekao svog glavnog konkurenta, američku kompaniju Najki, tako što će na licu mjesta praviti patike po mjeri kupca.

Adidas trenutno radi na konceptu automatizovane proizvodnje sportske obuće po mjeri direktno u prodavnici, saopštili su predstavnici njemačke kompanije.

"Klijenti će imati patike potpuno prilagođene svojim potrebama a koje će perfektno odgovarati njihovim stopalima i načinu kretanja", objasnio je za list Handelsblat član upravnog odbora Adidasa, Glen Benet.  

Pošto im mašine visoke tehnoligije izmjere stopala, kupci će moći da naruče obuću koja će se odmah u prodavnici proizvoditi specijalno po njihovoj želji.

Automat će posle nekoliko minuta isporučiti gotov proizvod.

Prihod kompanije je u drugom tromesječiju tekuće godine povećan za 15 odsto na godišnjem nivou, na 3,91 miljardi evra, dok je operativni profit porastao osam odsto godišnje, na 234 miliona evra. 

Neto profit Adidasa je u drugom ovogodišnjem kvartalu porastao za 1,4 odsto, na 146 miliona evra.

Kompanija je posebno zadovoljna zbog postignutog rasta u odnosu na isti period 2014. kada se održavalo Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu, prenosi francuski list Tribin.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.