Akvadom: Jedan od najljepših akvarijuma na svijetu (FOTO)
Akvadom, Njemačka

Njemačka

Akvadom: Jedan od najljepših akvarijuma na svijetu (FOTO)

Akvadom, veliki cilindrični akvarijum u Njemačkoj, visok je 25 metara a u njegovoj unutrašnjosti smješten je mali stakleni lift koji posjetioce spušta na njegovo dno i omogućava razgledanje morskog svijeta.

Svi ljubitelja morskog svijeta koji se zapute u Berlin biće oduševljeni akvarijumom koji predstavlja dio Centra za morski svijet, smještenog u hotelu “Radisson Blu” u Berlinu. 

Ovaj turistički dragulj završen je 2004. godine, a njegova izgradnja koštala je impozantnih 12.8 miliona eura. 

U njemu živi više od 1.500 riba, a sam tank je toliko veliki da ga svakodnevno čiste ronioci tri do četiri puta. 

Ispod Akvadoma su smješteni drugi manji akvarijumi, uključujući podvodni tunel, interaktivni bazen sa kamenjem, i brojne druge atrakcije koje nude uživanje u čarima morskog svijeta.

 

 

 

 

 

 

 
 

(b92)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.