16-godišnja djevojčica u 'stavu mirno' lije suze na svjetskom tronu!(VIDEO)
Foto:printscreen

Emocije koje su potresle svijet

16-godišnja djevojčica u 'stavu mirno' lije suze na svjetskom tronu!(VIDEO)

Jedno od najvećih iznenađenja, ali i najdirljivijih priča Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u Kazanju je Kim Kuk-Hyang. Ova 16-godišnja djevojčica iz Sjeverne Koreje je sasvim neočekivano postala prvakinja svijeta u skokovima u vodu i postala priča dana.

Ne samo zbog savršnih skokova za koje je zaradila najbolje ocjene u uglednoj konkurenciji, nego i zbog svega što se poslije događalo na dodjeli medalja.

Mala Kim je na pobjedničkom postolju, u vojničkom stavu, doslovno lila suze slušajući i pjevajući nacionalnu himnu, a dirljive fotografije i snimak obišli su svijet, prenosi Jutarnji.

Pogledajte njen nastup i dodjelu medalja.

 
 
U muškoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Kineski skakač He Chaoobranio je naslov svjetskog prvaka u skokovima s tri metra. Chao je donio Kini čak šestu medalju u ovoj disciplini. Srebrni je bio Rus Ilja Zaharov, a bronzani Britanac Jack Laugher.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.