''Ajkule'' lako sa Japanom, sa Kazahstanom za četvrtfinale!

Svjetsko prvenstvo u Kazanju

''Ajkule'' lako sa Japanom, sa Kazahstanom za četvrtfinale!

Vaterpolisti Crne Gore lako su savladali Japan u trećem kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Kazanju, na kraju 16:10 - ''ajkule'' su osvojile treće mjesto pa će u osmini finala igrati sa Kazahstanom. Ukoliko slave u tom duelu rival u četvrtfinalu biće nam Hrvatska.

Kao i što se očekivalo izabranici Ranka Perovića ubjedljivo su slavili nad Japanom, kako bi izorili prolaz u osminu finala nakon startnog poraza od Srbije, te remija sa Australijom. Presudile su druga i treća dionica koje smo dobili ubjedljivo sa po 5:2.

Subota je dan odmora za selekciju, u neđelju od 17 i 50 po crnogorskom vremenu igraćemo sa Kazahstanom.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bili su Aleksandar Radović i Aleksandar Ivović sa po četiri gola, Vjekoslav Pasković je postigao tri, Nikola Murišić dva, a po jedan Predrag Jokić, Filip Klikovac i Draško Brguljan.

U japanskoj selekciji, koja je doživjela i treći poraz u grupi, istakao je Kodži Takei sa četiri, Akira Janase je upisao tri, dok su po jednom crnogorskog golmana Dejana Lazovića savladali Juki Kadono, Jusuki Šimicu i Micuki Šiga.

Srbija je kao pobjednik D grupe izborila direktan plasman u četvrtfinale, dok je rival Australije u meču za plasman među osam najboljih selekcija Južne Afrike.

Tekst i foto:wpolo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.