Windows 10 dostupan u 190 država
Ilustracija

Od juče

Windows 10 dostupan u 190 država

Operativni sistem Windows 10 od juče je dostupan u 190 država širom svijeta kao besplatna nadogradnja Windows 7 i 8.1 uređaja, kao i operativni sistem novih prenosnih računara i tableta.

Windows 10 predstavlja potpuno nov i jedinstven pristup Windows platformi. Ne samo da su besplatni, nego zahvaljujući povratnim informacijama od preko 5 miliona korisnika predstavljaju uslugu koja se automatski ažurira novim inovacijama i sigurnosnim rješenjima. Windows 10 su najsigurniji Windowsi do sad i pružaju brzo i poznato korisničko iskustvo na širokoj paleti uređaja koji uključuju prenosne računare, tablete, pametne telefone, Xbox One, HoloLens i mnoge druge. 

Nadogradnja na Windows 10 je jednostavna za korisnike Windows 7 i Windows 8.1 računara ili tableta. Korisnici koji su rezervisali svoju nadogradnju na Windows 10 biće obaviješteni u etapama kada njihova nadogradnja bude spremna za instalaciju. Maloprodajni partneri će pomoći korisnicima pri nadogradnji na Windows 10, zahvaljujući najvećem tehnološkom programu pomoći do sada u kojem učestvuje više od 100.000 specijalizovanih prodavača i desetine hiljada trgovina širom svijeta.

Iz Toshibe su danas objavili nadogradivost na Windows 10 za sve svoje nove Windows uređaje. Dodatno, većina postojećih uređaja iz 2013. i 2014. godine takođe će biti nadogradivi od 29. jula. Nadogradnju na Windows 10 besplatno nudi Microsoft Corp. u razdoblju jedne godine od opšte dostupnosti.

Lenovo je takođe objavio kako će odmah započeti isporuku niza proizvoda koji su opremljeni s Windows 10 operativnim sistemom. Lenovo ima dugu listu proizvoda koji mogu podržati ovu nadogradnju, uključujući popularne modele kao što su YOGA 3 Pro i YOGA 500, prenosi Kolektiv.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.