Crna Gora remizirala sa Australijom

Svjetsko prvenstvo

Crna Gora remizirala sa Australijom

U drugom kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Kazanju, crnogorski vaterpolisti igrali su neriješeno sa Australijom 5:5(2:0, 1:1, 1:1, 1:3).

Nakon startnog poraza od Srbije, bod za izabranike Ranka Perovića nakon dva kola, Australija ide na četiri, pa će posljednje kolo donijeti odluku ko će sa druge a ko sa treće pozicije u osminu finala. Pod uslovom da u posljednjem kolu u petak savladamo Japan.

Crna Gora je odlično počela meč, jaka odbrana, na golu odlični Šćepanović, pa smo golovima Janovića i Ivovića poveli 2:0. Draško Brguljan je u drugoj dinoci povećao na 3:0, i taj period igre smo odigrali jako u odbrani, do poluvremena Koteril je smanjio na 3:1. Po jedan gol u obje mreže viđen je i u trećoj četvrtini, da bi potpuno podbacili u posljednjih osam minuta. Tri gola zaredom ''kengura'', a bod Crnoj Gori donio je Mlađan Janović na 22 sekunde prije kraja.

Janović je postigao dva gola, a po jedan Aleksandar Ivović, Draško i Darko Brguljan. U australijskoj selekciji najbolji je bio Aron Janger sa tri gola, dok su po jednom i danas odličnog Miloša Šćepanovića savladali Džon Kotril i Eidar Rouč.U drugom meču B grupe, u 16 sati i 30 minuta, rivali će biti Srbija i Japan.

Crna Gora će u trećem kolu, u petak u 12 sati i 30 minuta, igrati sa Japanom.

Tekst i foto:wpolo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.