FIBA diskvalifikovala Rusiju iz svih takmičenja
Ilustracija

Konačna odluka u Tokiju

FIBA diskvalifikovala Rusiju iz svih takmičenja

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) diskvalifikovala je danas reprezentaciju Rusije sa Evropskog prvenstva, kao i svih međunarodnih takmičenja.

Kako se navodi, Izvršni komitet FIBA-e donio je odluku da diskvalifikuje Košarkaški savez Rusije jer "nije član FIBA-e", javila je Beta.

"FIBA je poslala pismo u naš Savez, u kojem piše da se Rusija ne nalazi na listi članova FIBA. Moramo da razmislimo kako ćemo da riješimo ovu situaciju, čak je pod znakom pitanja i učesće na Olimpijskim igrama. Prepustićemo Ministarstvu sporta i Olimpijskom komitetu da se pozabave ovim slučajem", rekao je predstavnik Rusije u FIBA Sergej Černov, a prenosi agencija Itar Tass.

Ruski mediji spekulišu da je razlog diskvalifikovanja to što se 2013. godine Sud u Moskvi miješao u rad Saveza kada su u toj organizaciji održani predsjednički izbori.

Černov je u izjavi za Itar Tass dodao da će FIBA konačnu odluku o diskvalfikaciji donijeti na sjednici u Tokiju, koja će se održati od 7. do 9. avgusta.

Rusija je prvobitno trebalo da igra u Grupi A na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 5. do 20. septembra, sa selekcijama Francuske, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske i Izraela.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.