Tekilom do sjajne kose i lijepe kože
Ilustracija

Ljepota i zdravlje

Tekilom do sjajne kose i lijepe kože

Tekila uklanja i masnoću i prljavštinu s kože, zahvaljujući alkoholu koji sadrži, pa može poslužiti i umjesto losiona protiv prištića i mitesera.

Kosa:

Kako prenosi portal Allure, tekila odlično uklanja rezultate vlage iz kose (sitne kovrdže i kosa koja leti) i pomaže da ona izgleda ravno i sjajno. Nakon pranja, isperi kosu s malo tekile - bit će zaglađena i sjajna.
 

Koža lica:

Tekila uklanja i masnoću i prljavštinu s kože, zahvaljujući alkoholu koji sadrži, pa može poslužiti i umjesto losiona protiv prištića i mitesera. Nanosi je nakon čišćenja šminke, uz pomoć i naravno - nikako je ne stavljaj na područje oko očiju.

Koža tijela:

Lih Kramp iz slavnog Ocean Pearl Spa centra u San Diegu svojim klijentima predlaže da tekilom njeguju kožu i to uz kućni piling koji je sama osmislila.

Donosimo recept:

1 velika kašika šećera

1 velika kašika morske soli

1 velika kašika kokosovog ulja

1 velika kašika tekile

nekoliko kapi bademovog ulja

nekoliko kapi esencijalnog ulja od ruže

Postupak:

Sve dobro promiješaj i tom smjesom dobro istrljaj tijelo svakih 7 dana. Koža će ti blistati i biti nježna na dodir.

Izvor: Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.