Broj nedjelja na vrhu: Đoković stigao Nadala
Novak Đoković

ATP lista

Broj nedjelja na vrhu: Đoković stigao Nadala

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju nedjelja koje je zaredom proveo na prvom mjestu ATP liste.

Đoković je u ponedjeljak započeo svoju 56. nedjelju zaredom kao prvi reket svijeta, a 157. u karijeri, što znači da je tri godine na čelu liste najboljih na svijetu.

Ispred Đokovića i Nadala sada su šestorica tenisera po uzastopnim nedjeljama koje su proveli na čelu ATP liste, a sljedeći je Džon Mekinro, kojeg će srpski teniser sigurno stići ubrzo.

Mekinro je 58 nedjelja zaredom vladao svjetskim tenisom, a ispred su Hjuit sa 75 nedjelja, Ivan Lendl, sa 80, odnosno 157, Pit Sampras sa 82, odnosno 102, Džimi Konors sa 84, odnosno 160, i apsolutno dominantni Rodžer Federer sa 237. 

Kako podsjeća B92, Đoković trenutno na čelu ATP liste ima 13.845 bodova, a prate ga Federer sa 9.665 i Endi Mari sa 7.840.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.