Trikovi pomoću kojih će preplanuli ten duže da vam traje
Ilustracija

I poslije ljetovanja budete seksi

Trikovi pomoću kojih će preplanuli ten duže da vam traje

Trikovi da i poslije ljetovanja budete seksi i preplanuli!

Sezona oskudne odjeće i uživanja u vrelom ljetnjem suncu biće iza nas za mjesec, dva, ali osjećaj ljeta još će se neko vrijeme zadržati u našim mislima, ali i na koži. Prije nego što vas sustigne ponekad monotona jesenja svakodnevica, donosimo vam savjete kako da sačuvate bronzani ten što duže.

Iako mnogi poštuju aristokratski ten, niko ne može da porekne privlačnost i seksepil preplanulog tijela okupanog suncem. Koliko ćete uspjeti da zadržite bronzanu put, prije svega zavisi od vašeg tipa kože, ali i nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da što duže blistate!

Uslov za dugotrajnu preplanulost krije se u pilingu tijela koji je najbolje uraditi prije odlaska na godišnji odmor i izlaganja suncu. Ali, ako vam je to promaklo - ne očajavajte. Iako vam svako tuširanje izgleda kao prijetnja, važno je po povratku s ljetovanja napraviti dobar piling koji će koži omogućiti da prodiše nakon perioda u kom ste obilno nanosili raznorazne kreme i kremice. 

Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom koje dodatno isušuje kožu i grubo trljanje peškirom. Kod izbora gelova za tuširanje, prednost dajte prirodnim sastojcima, tj. pazite da na deklaraciji pH vrijednost bude što bliža vašoj koži. 

Budući da je prvo i glavno pravilo lijepe i njegovane kože vlažnost, kožu po povratku s ljetovanja treba nahraniti. Korišćenje losiona "poslije sunčanja" preporučuje se i nakon što ste prestali da se "čvarite", s obzirom da je njihov sastav prilagođen ekstremnim ljetnjim uslovima i povećanoj potrebi za hidratacijom. Preporučuje se i korišćenje ulja koja sadrže beta karoten, poput palminog ulja, a poslužiće i maslinovo ili bademovo ulje.

Kao dodatnu potporu svom preplanulom tenu, pomoć možete potražiti i u solarijumu, ali oprez – nemojte pretjerivati jer bronzani ten u zimskim danima izgleda lažno i vrlo nepotrebno. Tu su takođe i sredstva za samopotamnjivanje i bronzeri koji će dati vašoj koži lijep sjaj. Kao i u slučaju solarijuma i ovdje važi pravilo "manje je više" kako biste izgledali što prirodnije.

Uz male trikove iz kupatila, iskoristite i one iz svog ormara. Pravilo da svijetla odjeća naglašava preplanulost pokazalo se vrlo djelotvornim, stoga se naoružajte bijelim, krem, žutim i ostalim krpicama u nježnim bojama.

Ipak, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da se koža obnavlja približno svakih 28 dana, tako da ćete dio boje svakako izgubiti, ali ko kaže da cijeli proces ne možete barem malo da usporite! U svakom slučaju, nakon korišćenja ovih trikova koža će vam biti nježna, baršunasta i neodoljivo seksi, prenosi Kolektiv.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.