Marku Raduloviću određen osmodnevni pritvor
Marko Radulović

Osumnjičen za zelenašenje

Marku Raduloviću određen osmodnevni pritvor

Sudija za istrage Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović odredio je osmodnevni pritvor džudisti Marku Raduloviću, koji je u petak uhapšen pod sumnjom da se bavio zelenašenjem, pišu Dnevne novine.

Prema saznanju lista, pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

DN podsjećaju da je Radulović uhapšen nakon što je u petak u cik zore, više desetina policajaca upalo u njegovu kuću u podgoričkom naselju Vranići. Kako ga tada nijesu zatekli kući, organizovana je opsežna akcija traganja za džudistom. U subotu popodne, on se sam javio policiji, gdje je nakon saslušanja i zadržan.

Policija sumnja da je Radulović u periodu od marta prošle godine pa do hapšenja, iskoristio teško imovno stanje sugrađanina Zorana Radovića, kojem je dao pozajmicu u iznosu od 235.000 eura, uz obavezu plaćanja tzv. zelenaške kamate od pet odsto. To znači da je zelenaška kamata na mjesečnom nivou iznosila 1.750 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.