Turska: Privedeno 1.050 osumnjičenih lica, među uhapšenima veliki broj stranih državljana
Ilustracija

Antiterorističke operacije

Turska: Privedeno 1.050 osumnjičenih lica, među uhapšenima veliki broj stranih državljana

Turske snage sigurnosti i dalje sprovode opsežnu antiterorističku operaciju u 34 grada u okviru koje je u proteklih nekoliko dana privedeno 1.050 osumnjičenih osoba koje se terete za povezanost s terorističkim organizacijama poput ISIS, PKK i DHKP-C, javila je Anadolija.

Kabinet turskog premijera za javnu diplomatiju saopštio je da je do sada privedeno 1.050 osoba i da antiteroristička operacija nije okončana.

U saopštenju se navodi kako će svih 28 članica NATO-a sjutra u Briselu održati vanredni sastanak koji je Turska zatražila i da će na tom sastanku biti razgovarano upravo o operacijama koje su turske snage sigurnosti pokrenule nakon niza terorističkih napada na jugoistoku zemlje od 20. jula.

Ranije su turski sigurnosni zvaničnici saopštili da je tokom današnjih operacija privedeno 256 osumnjičenih i najavljen nastavak antiterorističke borbe na teritoriji Turske, ali i izvan nje.

Najintenzivnije operacije turska policija izvodi u Istanbulu, Ankari, Erzurumu, Diyarbakiru, Merdinu, Antaliji, Mugli, Batmanu, Mersinu i Gaziantepu, a među privedenima je i veliki broj stranih državljana.

U okviru antiterorističkih operacija u proteklih nekoliko dana turske snage sigurnosti su izvele niz vazdušnih udara na uporišta ISIS-a i PKK-a i na teritorijama susjedne Sirije i Iraka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.