Kad je papa u gradu, noćenje 10.000 $
Papa Franjo

Filadelfija

Kad je papa u gradu, noćenje 10.000 $

Zbog planiranog dolaska poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, u Filadelfiju u septembru, cijene smještaja u tom gradu su vrtoglavo porasle.

Dostigle su tako čak 10.000 dolara za noćenje u apartmanu u vrijeme papinog boravka.

Iako je ponuda stanova za izdavanje u Filadelfiji za mjesec septembar desetostruko skočila, cijene rastu iz dana u dan, piše francuski dnevnik Figaro, prenosi Tanjug.

Očekuje se da će tokom papinog boravka u Filadelfiji, 26. i 27. septembra, taj grad posjetiti preko dva miliona vjernika. Tu priliku žele da iskoriste u finansijskom smislu prezaduženi studenti, stanodavci i podstanari, koji za tu priliku ustupaju smeštaj. 

Na sajtu Airbnb postavljeno je na stotine oglasa o izdavanju smještaja u periodu boravke pape u Filadelfiji. Među njima se nalazi i oglas kojim se nudi renovinari trosobni dupleks za 10.000 dolara za noć. 

U lokalnim agencijama tvrde da je prosječna cijena noćenja u smeštajnim kapacitetima u vrijeme papine posjete 125 dolara, ali da su te ponude već odavno rezervisane, tako da sada ostaju samo skupe varijatne.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.