Pronašli brod koji je potonuo prije više od 100 godina: Bili su zapanjeni onim što su vidjeli
ilustracija

Jezero Mičigen

Pronašli brod koji je potonuo prije više od 100 godina: Bili su zapanjeni onim što su vidjeli

Sablasna olupina broda koji je potopljen prije 116 godina otkrivena je na dnu jezera Mičigen. No, ono što je začudilo naučnike je savršena očuvanost unutrašnjosti broda, kabina, u stvari toliko dobro je stanje da su i neka stakla nakon više od vijeka pod vodom ostala netaknuta.

Brod John V Moran pronašli su ronioci istraživačkog centra iz Mičigena koji traži potopljene brodove. No, nije ga baš bilo tako lako otkriti s obzirom da se nalazi na čak 111 metara dubine. 

Brod dugačak 65 metara je posljednji put viđen 12. februara 1899. godine. Počeo je tone kada je udario u santu leda, ali je posada uspjela da se spasi. 

John V Moran je inače bio u vlasništvu Edvarda Giforda Krozbija koji je stradao na Titaniku, piše “Dejli Mejl”, prenosi B92.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.