Ovako ćemo se prevoziti u budućnosti (Foto)  (Video)

NA KORAK DO LETEĆEG AUTOMOBILA

Ovako ćemo se prevoziti u budućnosti (Foto) (Video)

Revolucionarni leteći automobil TF-X ima krila koja se rasklapaju i koja na svojim završecima imaju motore. Ovo vozilo moći će da dostigne brzinu od 320 kilometara na čas na putu, ali je potrebno još 8 do 12 godina rada na njegovom razvijanju.

Iako još nema gradove fotorističkog izgleda, uskoro ćemo imati prevozno sredstvo slično onima iz futurističkih filmova, prenosi Blic.

Mnogi su pokušavali da naprave leteći automobil, a sada jedna kompanija tvrdi da je na korak od kreiranja takvog automobila.

Njegovo ime je TF-X, a njegovim razvojem bavi se kompanija "Terrafugia".

644491leteciauto02fototerrafugiaf

Prema reklamnom snimku, ovaj automobil će moći da se kreće po tlu, a i da poleti po potrebi. Kretaće se brzinom od 320 kilometara na sat, a leteće čak 805 kilometara bez prestanka.

Kada sleti pred garažom, bez problema će moći da se parkira u nju kao i svaki drugi automobil.

644490leteciauto01fototerrafugiaff

Moći će da poveze četiri osobe i imaće kompjuterske kontrole.

Ipak, ovaj leteći automobil moraće da se razvija još osam do 12 godina.

Pogledajte reklamu za ovo futurističko prevozno sredstvo:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.