Kada biste ovo znali o breskvama jeli biste ih svakog dana
ilustracija

Supervoće

Kada biste ovo znali o breskvama jeli biste ih svakog dana

Breskva je voćka koja potiče iz Kine, a sada se uzgaja u svim dijelovima svijeta gdje preovladava topla klima. Breskve u Evropi su široko rasprostranjene naročito oko Mediterana. Cvjeta početkom juna pa sve do kraja semptembra, sadrži veliku količinu vode i korisnih materija. Otkivamo vam sve namjene i blagodeti ove voćke.

LJEKOVITA SVOJSTVA BRESKVI
Breskva sadrži 80-90 procenata vode, a malo kalorija, pa je pogodna kao diuretik i sredstvo za čišćenje organizma. Pored toga sadrži i korisne hranljive materije kao što su beta-karoten, bjelančevine, masti, vlakna, biljna mast, biotin, kalcijum,. magnezijum, natrijum mineralne soli, organske kisjeline, selen, skrob, fosfor i ugljene hidrate.

BRESKVA U ISHRANI

Kompot od breskvi možete da jedete tokom cijele godine

Nutricionisti preporučuju višenamjensko korišćenje breskvi u ishrani. Pa tako nutricionisti predlažu da pijete domaći sok od breskvi bez dodatog šećera. Takođe kompot možete da napravite sami, a preporučuju se i džem ili slatko od breskvi koje možete da konzumirate tokom cijele godine. Čaj od listova ove višenamjenske voćke je vrlo korisan i takođe ima laksativno dejstvo i pogodan je u borbi protiv infekcija.

MEDICINSKA NAMJENA
Breskva djeluje povoljno na tijelo i može da se koristi u medicinske svrhe, pa je tako spektar namjene širok i zabilježeno je povoljno dejstvo u liječenju akni, astme, anemije, bolesti zuba i usne duplje, bolesti srca i krvnih sudova, bronhitisa, gojaznosti, gubitka pamćenja, depresije, impotencije, anksioznosti, jačanje imuniteta, problema sa bešikom i mokraćnim kanalima, štitnom žlijezdom, stomačnih tegoba, nadutosti, oticanja nogu, raznih infekcija, reumatskih bolesti, prenosi Ženablic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.