Sedam ljetnih odjevnih komada zabranjenih za nošenje na poslu
Ilustracija

Dres kod

Sedam ljetnih odjevnih komada zabranjenih za nošenje na poslu

Ljeti se volimo malo više opustiti, ali opustimo li se previše može nam se dogoditi da na posao počnemo dolaziti u neprimjernoj odjeći i obući.

Bez obzira postoji li na vašem radnom mjestu 'dress code' neki popularni ljetni odjevni komadi nisu primjereni za mnoge poslove, pogotovo kancelarijske.

Evo kojih je to 7 ljetnih odjevnih predmeta zabranjenih za nošenje na poslu

Odjeća bez naramenica

Haljina ili majica bez naramenica među najudobnijom su ljetnom odjećom, ali nju ne biste smjeli nositi na posao.

Dozvoljena opcija je da preko majice ili haljine ogrnete bolero ili kratku laganu vesticu kako ne biste pokazali previše kože.

"Prodavnice su prepune odjeće od poluprozirnih i prozirnih materijala, a takve odjevne komade na posao možete nositi jedino ako ispod njih obučete laganu majicu/potkošulju"

Prekratke pantalone i suknjice

Vrućim pantalonama i super kratkim minićima nije mjesto u kancelariji ni zimi kada se nose uz hulahop ili deblje čarape, a kamoli ljeti kada u njima pokazujete gole noge.

Nosite pantalone i suknje minimalne dužine do sredine bedara.

Japanke

Japanke nikako ne biste smjeli nositi cijeli dan iz više razloga, a nikako nisu ni primjerena odjeća za radno okruženje.

Na posao ne biste smjeli nositi ni papuče koje nisu pričvršćene za nogu jer se ne smatra pristojnim kada obuća lupa.

Običan bijeli top bez rukava

Bijela boja ljeti je jedna od najpopularnijih, ali zbog svoje providnosti može biti rizična za nošenje na poslu.

Običan bijeli top asocira na potkošulju, a i vrlo vjerovatno će vam se kroz njega nazirati brushalter.

Majica koja je duža od pantalona

U ovakvom outfitu izgledaćete kao da ispod majice nemate ništa - trebamo li reći više?

Odjeća koja otkriva pupak

Odjevni komadi koji otkrivaju djelić stomaka, na primjer dio sa strane, dozvoljeni su za nošenje na posao, ali ne i odjeća koja otkriva pupak. Popularne crop topove ostavite za slobodno vrijeme.

Nezavisne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.