Apple patentirao solarno punjenje uređaja

Zanimljivo

Apple patentirao solarno punjenje uređaja

Kompanija Apple podnijela je zahtjev za zaštitu tehnologije koja bi koristila solarne ćelije u senzorima na dodir u svojim uređajima i računarima.

Iako je Apple poznat po tome da patentira svoje ideje, nepoznanica jeste da li ćemo vidjeti ovu tehnologiju u novom iPhoneu ili se samo time “zastrašuje” konkurencija, prenosi B92. 

Apple sada ima više od 16 inovacija povezanih sa solarnim punjenjem za buduće proizvode, od periferije, računara pa do samih smartphonea. 

Zanimljiva stvar je da se šuška kako bi ova tehnologija mogla da zaživi već na novom iPhoneu 7, gdje bi solarne ćelije bile ugrađene ispod ekrana osjetljivog na dodir. Novi iPhone 7 bi trebalo da ima i nešto veći ekran što još više ide u prilog ideji o solarnom punjenu uređaja. 

Stariji modeli imali su malo prostora iznad i ispod ekrana za stvari kao što je “home” dugme, ali na novom modelu bi taj dio prostora mogao da bude uklonjen, što bi ukazivalo na to da je upravo iPhone 7 idealan uređaj za novu tehnologiju. 

Činjenica je da Apple traži nove načine kako da poboljša trajanje baterije, a ovo je samo jedna od mnogobrojnih ideja koje se nesumnjivo razvijaju u njihovim laboratorijima. 

Takođe, novi iOS9 ima i novu opciju koja pruža mogućnost uštede baterije, odnosno produženje trajanja baterije na način da se automatski gase pozadinske aplikacije koje troše resurse. 

Sve u svemu, biće zanimljivo vidjeti u kojem će se smjeru razvijati Apple i hoćemo li uopšte vidjeti mogućnost punjenja uređaja putem sunčeve energije. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.