Atinska berza i danas zatvorena
Berza

Nova uredba

Atinska berza i danas zatvorena

Atinska berza će i danas ostati zatvorena, uprkos tome što su grčke banke otvorile svoja vrata nakon što su tri nedjelje bile zatvorene.

"Nova uredba o kontroli kapitala nam ne dozvoljava da danas počnemo sa radom", izjavila je portaprolka Grčke berze Aleksandra Grispou, koja je operater Atinske berze, prenosi  Tanjug.

"Berza bi mogla biti otvorena kroz nekoliko dana", izjavio je generalni direktor kompanije za finansijske usluge Beta sekjuritis, Evangelos Karacis za Blumberg.

Kada je riječ o evropskim berzama, akcije su jutros registrovale skok vrijednosti, približivši se šestonedjeljnom maksimu, pri čemu je panevropski indeks FTSE Eurofirst 300 porastao 0,2 odsto, dok su akcije banaka evrozone skočile 0,5 odsto.

Grčke banke jutros su ponovo otvorene u osam sati po lokalnom vremenu, nakon što su tri nedjelje bile zatvorene. I dalje će važiti limiti za podizanje novca i biće sprovođena kontrola kapitala.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.