Za
Alikante, Španija

Zanimljive destinacije

Za "sitniš" dobijete luksuz

Na svijetu postoji nekoliko turističkih destinacija na kojima se za malo novca možete dobro provesti ili, čak, pokrenuti biznis. Ovo su neke od takvih...

Alikante u Španiji je grad-primjer štedljivog načina života. To su postigli bez žrtvovanja ljepote i kvaliteta koju posjeduje. Alikante je poznat po prelijepoj plaži Kosta Blanka, ali i po blagoj klimi, raznovrsnoj ponudi hrane i opuštenom načinu života.

U samom srcu Argentine  nalazi se prelijepi grad Mendoza. Lokalna ekonomija je jaka i svakodnevno se otvaraju nove fabrike. Ako ste u potrazi za gradom gdje biste otvorili svoju firmu, Mendoza je pravo mjesto.

Čijang Maj, Tajland (Foto: Wikipedia)Čijang Maj, Tajland (Foto: Wikipedia)

Bali na Indoneziji ima živopisan noćni život, razvijen turizam i pravo je mjesto ako imate ideju za otvaranje gift šopova. Svake godine ovo mjesto posjete stotine hiljada turista i donesu brdo novca koji su spremni da potroše na suvenire.

Čijang Maj na Tajlandu ima jednu od najblažih i najugodnijih klima u Aziji. Taj planinski grad bogat je kulturom, dobrom hranom i prijateljski nastrojenim ljudima. U njemu platu možete da “rastegnete” prilično dugo.

Korosal na Belizeu je grad za ljude koji žele da se opuste i uživaju. Pravo mjesto za meditaciju i jogu s predivnim plažama, fantastičnim restoranima i veoma pristupačno.

Korosal, BelizeKorosal, Belize

Puerto Valarta jedan je od mnogih meksičkih gradova u kojima se može jeftino živjeti. Prirodne ljepote čine taj grad vrlo romantičnim, mada idilu pomalo kvari pretrpanost turistima.

Ojen, španski grad, prepun je vila, ali je, opet, veoma pristupačan. Turizam je glavna grana privrede i to ga čini primamljivim za otvaranje novih poslova. Jer, gdje će se okrenuti više novca, ako ne tamo gdje ima puno turista. A možete se i odmoriti...

(Rtcg)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.