Čudovište iz Loh Nesa nije ono što naučnici 24 godine tvrde

ŠOKANTNO OTKRIĆE

Čudovište iz Loh Nesa nije ono što naučnici 24 godine tvrde

Stiv Feltam je pune 24 godine pokušavao da uđe u trag poznatom čudovištu iz jezera Loh Nes, a čak je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao naučnik sa najdužim neprekidnim stažom u lovu na čuvenu Nesi. No, nakon godina posvećenosti nedavno je došao do zaključka da se ipak ne radi o neobjašnjivoj pojavi nego o džinovskom somu.

- Moram da budem iskren. Jednostavno više ne vjerujem da se radi o praistorijskom čudovištu - rekao je 52-godišnji Škot i dodao da se radi o vrsti soma sa specifičnim duguljastim zakrivljenjem na leđima, koji je pušten u jezero još u viktorijansko doba.

Najvažniji dokumentovani "susreti" sa Nesi dogodili su se u 30-im godinama 20. vijeka, kada je ta vrsta somova počela da ulazi u zreli uzrast, objasnio je.

Nesi je prvi put snimljena 1934. i tada su novine "Dejli mejl" objavile fotografiju "čudovišta iz jezera". Njeni pobornici tvrde da se radi o jedinom preživjelom reptilu iz porodice Plesiosaurus, iz doba jure.

Nesi je inspirisala mnoge legende, a brojni istražitelji su se ozbiljno posvijetili cilju da pronađu misteriozno stvorenje.

Izvor:Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.