Izgubite 25 centimetara u struku za 10 dana (FOTO)
Ilustracija

Šest vježbi

Izgubite 25 centimetara u struku za 10 dana (FOTO)

Sljedećih šest vježbi ozbiljno će se uhvatiti u koštac sa svim nedostacima na vašem tijelu. Naime, profesionalni treneri fitnesa savjetuju da ove vježbe redovno radite, jer one aktiviraju više od 400 mišića na tijelu (mičiće ruku, nogu, stomaka, zadnjice i mnoge druge). Pet do šest puta sedmično ih radite u kombinaciji sa kardio treningom (aerobik, trčanje, vožnja biciklom ili plivanje) kako biste, uz pravilnu ishranu, za deset dana izgubili i do dvadeset i pet centimetara na najkritičnijim dijelovima tijela, a posebno u struku.

Udarac nogom prema nazad

Zauzmite početni položaj kao na slici (A). Desnu ruku stavite preko lijeve, a koljena blago razmaknite tako da su prsti okrenuti prema vani. Zategnite stomak, podignite desnu nogu te je gurnite prema nazad dijagonalno u odnosu na tijelo (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po petnaest ponavljanja  svakom nogom.
Ova vježba direktno pogađa ramena, grudi, mišiće trupa, zadnjice, unutrašnji dio butina i zadnju ložu.

v

Polučučanj sa istezanjem noge prema nazad

Zauzmite početni položaj kao na prvoj slici, sa lagano savijenim koljenima i nogama u širokom stavu. Desnu nogu privucite ka grudima, a lijevu spustite prema podu (A). Ispravite lijevu nogu dok istovremeno podižete desnu prema plafonu (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po petnaest ponavljanja svakom nogom.
Ova vježba je odlična za ramena, gornji dio leđa, grudi, ruke, mišiće trupa, zadnjice i butina.

v1

Izdržaj sa istovremenim podizanjem ruke i noge

Stanite u položaj za izdržaj (A). Istovremeno podižite lijevu ruku u stranu, a desnu nogu prema gore (B). Vratite se u početni položaj. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

v2

Udarac u stranu iz klečećeg položaja

Kleknite, lijevim dlanom se oslonite o pod te svu težinu prebacite na lijevu stranu. Desnu ruku pružite duž tijela (A). Gurnite kukove prema gore istovremeno dižući desnu nogu u stranu (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po deset ponavljanja svakom nogom.
Ova vježba je odlična za gornji dio leđa, ramena, zadnjicu i unutrašnju ložu.
Savjet: Prilikom izvođenja vježbe gledajte u pod, jer će na taj način vrat uvijek biti u neutralnom položaju.

v3

Podizanje noge iz ležećeg položaja

Lezite na stomak sa rukama savijenim pored tijela. Desnu nogu savijte pod uglom od devedeset stepeni, a lijevu pružite nazad (A). Ispravite laktove, savijte lijevu nogu tako da se oslonite na koljeno, istovremeno podižući desnu nogu i gurajući je prema nazad. Vratite se u početni položaj. Uradite po deset ponavljanja na svaku stranu.
Vježba direktno utiče na ramena, leđa, grudi, trbušnjake, mišiće zadnjice i unutrašnju ložu.

v4

Spuštanje noge u stranu

Spustite se na koljena te se desnom šakom i lijevim laktom oslonite o pod. Desnu nogu podignite pod uglom od devedeset stepeni (A). Iz ovog položaja spustite nogu u stranu (B) pa je opet vratite gore. To je jedno ponavljanje. Uradite po dvadeset na svaku stranu.
Vježba direktno pogađa leđa, grudi, ruke, bočne trbušnjake, mišiće zadnjice i unutrašnji dio butina.

v5

Izvor: Minimagazin

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.