Crna Gora izborila plasman u polufinale
Foto:kscg.me

Pobjedom nad Holandijom

Crna Gora izborila plasman u polufinale

Mlada reprezentacija izborila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina u Mađarskoj. Izabranici Igora Jovovića savladali su u Sekešfehervaru, u prvom kolu druge faze selekciju Holandije 68:55 i petom pobjedom osigurali prolaz među četiri najbolja tima na prvenstvu.

Kao i u svim dosadašnjim mečevima na prvenstvu, ''crveni'' su tokom svih 40 minuta diktirali ritam i zasluženo došli do ubjedljive pobjede. 

Nakon Luksemburga (70:62), Portugala (69:48), Kosova (94:55) i Gruzije (100:59), i Holandija je osjetila snagu izabranika Igora Jovovića – u prvom kolu novoformirane grupe E, ''crveni'' su savladali ''lale'' 68:55 (24:15, 12:11, 14:13, 18:16).

Crna Gora izborila je plasman u polufinale, a u četvrtak će protiv Finske igrati za prvo mjesto u grupi , koje donosi i lakšeg protivnika u polufinalu – drugoplasirani tim iz grupe F. Tako su ''crveni'' stigli na korak od plasman u A diviziju, jer će tri prvoplasirane selekcije sa šampionata izboriti prolaz u elitnu diviziju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.